Мало хто знає, що Патай може похвалитися наявністю величезного запасу корисних речовин. На смак цей тропічний фрукт чимось схожий на ківі. У В’єтнамі та на Філіппінах патайю називають драконячим фруктом або «полуничною грушею». Вона належить до сімейства кактусових.
Журналісти Forbes поспілкувалися з професійним дієтологом Кім Шапірою із Лос-Анджелеса. Вона порівняла патайю з мультивітамінною бомбою. Крім вітаміну C, фрукт містить антиоксиданти та інші корисні речовини. Вони ефективно борються із захворюваннями серця, діабетом і навіть раком.
Драконів-фрукт є пребіотиком. Він допомагає травній системі перетравлювати їжу. Крім того, він зміцнює імунну систему. Велика кількість клітковини сприяє нормалізації роботи травного тракту.
Слід мати на увазі, що у деяких людей на патайю алергія. Діабетикам рекомендується проконсультуватися з лікарем, перш ніж включити патайю до свого раціону. У великих кількостях вживати фрукт також не слід, оскільки це може призвести до здуття живота і газоутворення.