Високий рівень холестерину можна зменшити за допомогою незначних змін раціону. Для цього достатньо включити до нього достатню кількість овочів, які сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину. Про них і йтиметься нижче.
Едамаме
Молоді соєві боби є джерелом розчинної клітковини, що допомагає знизити рівень холестерину. Після потрапляння в травний тракт клітковина пов’язується з жовчю. В результаті вона виводиться із організму. Нова жовч утворюється печінкою із холестерину.
Зелений горошок
В одній порції зеленого горошку міститься 7 г клітковини та 8 г білка. Рослинний білок сприяє зниженню рівня холестерину.
Шпинат
У замороженому шпинаті містяться нерозчинна клітковина, антиоксиданти, мінерали та вітаміни. Клітковина знижує рівень холестерину. Кальцій та вітамін C забезпечують загальне здоров’я. У свою чергу антиоксидант лютеїн зменшує запалення.
Цвітна капуста
У цвітній капусті немає насичених жирів, але багато клітковини. Одна порція капусти містить 3 г клітковини, що відповідає 1/10 добової норми.
Брокколі
Брокколі є джерелом клітковини та мікроелементів. У хрестоцвітих овочах містяться глюкозинолати на зразок сульфорафану. Він знижує запалення та окислювальний стрес, які становлять загрозу для здоров’я серця.