Дієта вважається одним із найефективніших інструментів боротьби з цукровим діабетом. Вживання правильних продуктів дозволяє контролювати рівень цукру. Фахівці Американської діабетичної асоціації назвали «суперфуди» для зниження ризику розвитку діабету 2 типу та зміцнення здоров’я за його наявності.
Бобові
Бобові багаті вітамінами, клітковиною, білком, калієм та магнієм. При цьому в них є невелика кількість насичених жирів. Бобові є здоровою альтернативою м’ясу. Слід пам’ятати, що у консервованих бобових не має бути солі.
Темна листова зелень
Капуста, шпинат та рукола є джерелами вітамінів A, C, E та К, а також калію, кальцію та заліза. Дієтологи називають темну листову зелень одним із найкращих продуктів для зміцнення здоров’я.
Цитрусові
У цитрусових міститься вітамін C, клітковина, калій та фолієва кислота. Результати наукових досліджень показали, що при вживанні натщесерце вітамін C сприяє зниженню рівня цукру.
Помідори
Помідори є джерелом вітамінів C та E, а також калію. Завдяки низькому глікемічному індексу помідори перешкоджають швидкому викиду цукру в кров.
Жирна риба
У жирній рибі містяться жирні кислоти омега-3. Медики рекомендують діабетикам вживати рибу як мінімум двічі на тиждень. Це може бути скумбрія, форель, оселедець, тунець чи лосось. Ці види риби не тільки ефективно борються з діабетом 2 типу, а й знижують ризик розвитку серцевих захворювань.