З приходом літніх спекотних днів немає нічого кращого, ніж насолоджуватися легкою та освіжаючою стравою, яка дарує відчуття прохолоди та задоволення. І це холодний суп таратор. Ця традиційна страва з балканської кухні завоювала серця гурманів по всьому світу. Як же його пригоувати?
Інгредієнти:
- 2 великі огірки
- 1,5 склянки йогурту
- 2-3 зубчики часнику
- 1/4 склянки оливкової олії
- 2 столові ложки свіжого соку лимона
- 1/2 склянки горіхів (переважно грецьких горіхів)
- Сіль за смаком
- Мелена м’ята або кріп для прикраси
Покрокове приготування:
- Крок 1: Почніть з підготовки огірків. Помийте їх під холодною водою, обчистіть шкірку і наріжте на дрібні кубики або стружку.
- Крок 2: У блендері змішайте горіхи і часник до отримання гладкої маси.
- Крок 3: Додайте нарізані огірки до горішкової маси в блендері.
- Крок 4: Додайте йогурт, оливкову олію та свіжий сік лимона. Зблендуйте усе до однорідності.
- Крок 5: Смакуйте та додайте сіль за смаком. Якщо ви бажаєте більш насичений смак, додайте ще трошки соку лимона.
- Крок 6: Поставте отриману суміш у холодильник на годину або більше. Час в холодильнику допоможе розкрити всі смакові нюанси супу та надати йому більшої освіжаючої якості.
- Крок 7: Подаючи, налийте холодний суп у глибокі тарілки. Посипте меленою м’ятою або кропом для додаткового аромату та естетичної привабливості.
Подавайте таратор разом зі свіжими хлібними тістечками або хлібцями за вашим бажанням.
Я люблю голубів