Звичайна сирна паска є однією з найбільш традиційних страв, які готуються на Великдень. Ми пропонуємо простий рецепт для приготування сирної паски.
Інгредієнти:
- 500 г творогу
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 4 яйця
- 1/2 чайної ложки соди
- 1/2 чайної ложки лимонної цедри
- 1 склянка борошна
- 1 склянка родзинок
- 1/2 чайної ложки ванільного цукру
- щіпка солі
Покрокове приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
- Розділіть білки та жовтки. В більшу миску додайте творог, цукор, вершкове масло, жовтки, лимонну цедру, сіль, ванільний цукор та змішайте до отримання однорідної маси.
- Додайте родзинки до борошна.
- Додайте соду до білків та збийте їх до отримання міцних пік.
- Поступово додавайте суміш борошна з родзинками до маси з творогу та перемішайте до отримання однорідної консистенції.
- Додайте піну з білків до тіста та помішайте, доки всі інгредієнти не стануть рівномірно розподіленими.
- Викладіть масу у високу форму для паски, змащену вершковим маслом, та випічте в духовці протягом 1 години.
- Перед виготовленням сирної паски дайте їй трохи охолонути та вийміть з форми.
- Прикрасьте паску декором, за бажанням.
- Готову сирну паску можна подати на стіл.
Смачного!