Серцевий напад виникає через раптове блокування припливу крові до серця. Найчастіше це відбувається через тромб. Зменшити ризик серцевого нападу можна шляхом зміни раціону харчування.
Проведене фахівцями Британського фонду серця дослідження показало, що середземноморська дієта сприяє зниженню ризику інфаркту. Вона передбачає вживання фруктів та овочів, жирної риби, цільнозернових злаків, нежирних молочних продуктів та невеликої кількості м’яса. Насичені жири замінюються в ній мононенасиченими жирами, які містяться в оливковій олії.
Середземноморська дієта знижує ризик серцевого нападу, оскільки вона корисна здоров’ю серця. Другим за значимістю фактором після дієти є фізична активність. Чим вона вища, тим нижче ймовірність розвитку цієї недуги.





