Journal of Nutritional Science опублікував результати дослідження. З них випливає, що у людей із зайвою вагою, які не снідають, рівень холестерину вищий, ніж у тих, хто звик снідати кашею чи пластівцями. Автори дослідження назвали чотири продукти, які сприяють зниженню холестерину.
Вівсяна каша
У чаші вівсянки міститься 5 г харчових волокон. Розчинна клітковина виводить із травного тракту холестерин ЛПНГ. Для отримання додаткового заряду клітковини в кашу можна додати полуницю, малину, грушу або яблуко.
Мигдальне молоко
Мигдальне молоко є джерелом корисних жирів, клітковини, магнію та вітамінів. Вони ж містяться у горіхах. Дві унції мигдалю на добу знижують рівень поганого холестерину на 5%. Молоко та мигдаль можна додавати у вівсянку.
Тост із авокадо
Вживання одного авокадо на день сприяє зниженню рівня холестерину у людей з ожирінням або надмірною вагою.
Смузі із сироватковим протеїном
Сироватка є побічним продуктом виробництва сиру. З неї роблять сироватковий протеїн, який знижує рівень холестерину ЛПНГ та тригліцеридів.





