Калорійність правильного перекусу не повинна перевищувати 200 калорій. При цьому він має включати клітковину, ненасичені жири та білок. На їхнє перетравлення організм витрачає більше часу. Це означає, що відчуття насичення збережеться надовго. Дієтологи назвали п’ять перекусів, які корисні для здоров’я і не відображаються на фігурі.
Смажений нут
У нуті багато клітковини та білка. У 1/2 чашці міститься близько 100 калорій. У підсмаженого вареного нуту м’ясиста структура та хрумка скоринка.
Попкорн
Попкорн багатий на клітковину. У ньому також міститься білок. Дієтологи рекомендують вживати цей цільнозерновий продукт замість чіпсів.
Йогурт
Йогурт є джерелом білка, кальцію та бактерій, які корисні для кишечника. Дієтологи рекомендують вживати грецький йогурт із ягодами. У ньому вдвічі більше білка, ніж у звичайному.
Хумус
Хумус із сої або нуту можна намазувати на полуб’яний хліб, цільнозернові коржі та крекери. Крім цього, його можна вживати зі свіжими овочами. Нут чудово втамовує голод.
Сухофрукти
Сухофрукти можна брати із собою на прогулянку чи роботу. У них міститься клітковина, вітаміни та мінерали. Сухофрукти добре поєднуються з горіхами.





