Високий артеріальний тиск збільшує ризики цілого ряду захворювань. Найчастіше для його зниження використовуються лікарські препарати. Певний раціон також сприяє нормалізації тиску.
Медики рекомендують пацієнтам із високим тиском вживати на постійній основі багаті калієм продукти. Цей мікроелемент виводить із організму надлишки натрію. Завдяки цьому тиск знижується.
Джерелом калію №1 є банани. Для 100% задоволення потреб організму в калії достатньо з’їдати один банан на день. Крім бананів, калієм багаті такі продукти:
- Авокадо.
- Шпинат.
- Морква.
- Ківі.
- Нектарин.
- Грейпфрут.
- Мускусна диня.
Американська кардіологічна асоціація рекомендує пацієнтам з гіпертонією додатково вживати картоплю, горох, апельсини, абрикоси, тунець, палтус та гриби. Ці продукти також характеризуються високим вмістом калію.