Існує думка, що суп необхідно їсти раз на добу. Дієтологи стверджують, що вона докорінно помилкова. В організмі людини відсутня виражена фізіологічна потреба у цій страві.
Необхідною кількістю поживних речовин суп забезпечує організм далеко не завжди. Інші страви в цьому відношенні можуть виявитися набагато кориснішими. За кількістю білка та інших корисних речовин порція супу поступається овочевим та м’ясним стравам. Після супу організм починає відчувати голод раніше, що змушує людину частіше перекушувати. В результаті між основними прийомами їжі вона споживає велику кількість калорій.
При збалансованому раціоні, що забезпечує надходження в організм достатньої кількості білка, мінералів, вітамінів та інших корисних речовин, у вживанні супу немає ніякої необхідності, якщо вас, звичайно, не тягне до цієї страви. Варто відзначити, що загалом супи не марні. При багатьох хворобах, які послаблюють організм, а також у післяопераційний період лікарі рекомендують харчуватися саме супами. Для таких випадків вони є ідеальним варіантом.