Щороку від інсульту вмирають кілька мільйонів людей. Щороку кількість смертей від цього захворювання скорочується. Незважаючи на зниження показників смертності, кількість постраждалих від нього не зменшується через старіння населення. Дієтологи стверджують, що здоров’я серцево-судинної системи можна покращити за допомогою дієти. Більше того, шляхом включення до раціону недорогих овочів можна знизити ризик інсульту на 24%.
Для підтримки здорового кров’яного тиску потрібно вживати продукти, багаті калієм. До них відносяться картопля, диня, чорнослив, помідори, банани та соєві боби. Крім цього, для зниження ризику виникнення інсульту слід додати до свого раціону шпинат, оскільки він багатий на магній.
Люди, які вживають багаті на калій продукти, менше схильні до інсульту. Шведські вчені проаналізували результати десяти міжнародних досліджень, участь у яких взяли понад 200 тис. осіб. Вони переконливо доводять, що вживання багатих на калій продуктів знижує ймовірність виникнення інсульту на 24%.
Калій є електролітом, що підтримує в організмі баланс рідини. Слід мати на увазі, що людям із захворюваннями нирок та пацієнтам, які приймають лікарські препарати від артеріального тиску, калій протипоказаний.