При скиданні зайвої ваги необхідно зосередитися на низькокалорійних закусках із високим вмістом білка, клітковини та поживних речовин. Крім цього, слід максимально обмежити споживання доданих цукрів і порожніх калорій. Дієтологи назвали п’ять найкращих перекусів для здорового схуднення.
Морква та хумус
У моркві міститься клітковина. У поєднанні з багатим білком хумусом вона перетворюється на наповнену корисними жирами та смаком ситну закуску.
Яблуко з горіховим маслом
У середньому яблуку приблизно 4 г клітковини. Цей фрукт сам собою вже є відмінним перекусом. З горіховим маслом яблуко стає ще кориснішим для схуднення, оскільки в ньому містяться клітковина, білки та корисні жири.
Сирні нитки
В одній смужці частково знежиреної моцарели калорійністю 80 калорій міститься 6 г білка. Дієтологи радять поєднувати сирні нитки з іншими низькокалорійними продуктами.
В’ялена яловичина
У в’яленій яловичині багато білка і відносно мало жиру та калорій. Вуглеводів у ній також небагато. Вибирайте в’ялену яловичину, в якій на одну порцію припадає менше 500 г натрію.
Йогурт із малиною
Неароматизований йогурт без цукру багатий на кальцій. У поєднанні з малиною, в якій багато клітковини, він перетворюється на досить ситний перекус. При калорійності менше 150 калорій у порції йогурту міститься понад 10 г білка.