Команді вчених з Німецького інституту харчування людини та Технологічного університету Чалмерса вдалося довести, що вживання суміші високоякісної рослинної та оливкової олії замість вершкового масла покращує довгострокове здоров’я серця та рівень холестерину. За даними Nеw York Post, вчені зуміли зробити точні вимірювання жиру в крові.
За словами старшого автора дослідження Чалмерса Клеменса Віттенбехера, отримані результати переконливо доводять, що дієти, що характеризуються високим вмістом ненасичених жирів рослинного походження, є корисними для здоров’я. У якості приклада він навів середземноморську дієту.
Оливкова олія має протизапальні та антиоксидантні властивості. Вона вважається заміною вершкового масла №1. Крім оливкової олії можна використовувати:
- Соняшникову.
- Сафлорову.
- Ріпакову.
- Олію з авокадо.
Для смаження ідеально підходять оливкова олія та олія з авокадо, тому що вони самі термостійкі. Слід пам’ятати, що температура смаження має бути помірною.