У сезонного харчування є кілька незаперечних переваг на кшталт ціни, смаку та текстури. Воно гарантує споживання більшої кількості необроблених та цілісних продуктів. Пропонуємо до вашої уваги добірку вересневих суперпродуктів.
Гарбуз
Гарбуз є кабачком. У ньому містяться антиоксиданти та поживні речовини. Півсклянки пюре з гарбуза забезпечують 104% добової норми вітаміну A, який бореться з інфекціями та підтримує імунітет.
Гарбузове насіння
Одна унція гарбузового насіння забезпечує 25% добової норми цинку. Крім того, воно є джерелом заліза. У 1/4 чашці насіння міститься 15% добової норми. Насіння гарбуза багате на клітковину і жирні кислоти омега-3.
Яблука
В одному яблуку 5 г клітковини, що становить 20% добової норми. Яблука є джерелом калію та вітаміну C. Дієтологи рекомендують їсти їх з йогуртом або горіховим маслом, щоб підвищити рівень білка.
Брюссельська капуста
Цей хрестоцвітий овоч є джерелом сульфорафану, який має протиракову та нейропротекторну дію. Крім цього, у ньому міститься 0,7 г клітковини, яка знижує рівень холестерину та покращує здоров’я кишківника.
Гранат
У гранаті містяться пребіотичні волокна, антиоксиданти, вітамін С та поліфеноли. Він підвищує імунітет та покращує здоров’я серця.