Продукти, що є джерелом цинку, сприяють покращенню імунітету. У боротьбі з інфекціями цей мінерал грає одну із провідних ролей. Цинк стимулює роботу імунних клітин.
Насіння гарбуза

У 30 г насіння гарбуза міститься 2,2 мг цинку. Їх можна додавати у вівсяну кашу чи посипати салати. Насіння гарбуза допомагає контролювати діабет і підтримує простату.
Вівсяна каша
В одній порції відвареної вівсяної каші міститься 2,3 мг цинку. Овес є по-справжньому універсальною їжею. Крім цинку, у ньому багато клітковини, яка знижує рівень холестерину та підтримує здоров’я ШКТ.
Червоне м’ясо

У червоному м’ясі багато цинку, білка та незамінних амінокислот, що підтримують ріст та відновлення м’язової тканини. Намагайтеся вибирати пісні шматки, щоб споживати м’ясо збалансоване.
Насіння конопель
30 г конопель (3 столові ложки) забезпечують чоловікам 27% добової потреби в цинку. У жінок цей показник становить 37%. Насіння конопель можна додавати у випічку, салати та смузі.
Бобові

Квасоля, сочевиця та нут є джерелом цинку. 100 г відвареної сочевиці забезпечують чоловікам 12% добової норми цього мікроелемента. У випадку с жінками цей показник зростає до 16%.