Професійне кухонне обладнання – найкращий помічник для кожного власника ресторану, кав’ярні, або іншого громадського закладу, який обслуговує велику кількість людей щодня. Тому досвідчені кухарі обирають індукційні плити для приготування великої кількості смажених, тушкованих, або варених страв. Перевагою даного обладнання є те, що таку плиту можна встановити навіть в маленькому приміщенні і для ефективної роботи її не потрібно підключати до газопроводу. Плита індукційна професійна має також багато інших корисних особливостей, про які ми розповімо далі.
Особливості індукційних плит
Кожен власник ресторану знає, що правильно підібране обладнання гарантує якісне обслуговування клієнтів та приготування смачних, свіжих страв. Основні особливості індукційних плит:
- Обладнання такого типу є безпечнішим, оскільки відсутній контакт з відкритим вогнем. Прилад нагрівається завдяки створенню магнітного поля між поверхнею плити та посудом.
- Для індукційних плит можна використовувати тільки певний вид посуду. Чавунний, алюмінієвий та посуд з нержавіючої сталі ідеально підходить для приготування їжі (потрібно вибирати пательні та каструлі з товстим дном), однак, мідне та латунне приладдя використовувати не рекомендується.
- Пристрій має високий коефіцієнт енергозбереження, оскільки нагріванні відбувається тільки при безпосередньому контакті посуду з поверхнею. В інших випадках температура поверхні не змінюється.
- На поверхні є індикатор нагріву, котрий вмикається тільки під час контакту з посудом.
- Виробники пропонують широкий модельний ряд, тому власники закладів громадського харчування можуть вибрати плиту будь-якого розміру.
- На кожній плиті передбачена спеціальна панель управління, за допомогою якої можна регулювати режим роботи та встановлювати необхідну температуру. Пристрої на 4 або 6 конфорок оснащені окремою панеллю управління для кожної робочої поверхні.
Різновиди індукційних плит
Поціновувачі якісної техніки можуть вибрати будь-яку модель в інтернет-магазині Avalaks, але спочатку потрібно ознайомитись з асортиментом товарів.
Існують такі різновиди індукційних плит:
- За кількістю конфорок можна обрати прилад на одну, дві, чотири, або шість конфрок. Перші два варіанта підійдуть для кафе та барів з невеликим потоком клієнтів, а габаритні пристрої стануть ідеальними для ресторанів з великою площею.
- За типом установки прилади поділяють на підлогові та настільні. Підлогові моделі ідеально підходять для великих закладів громадського харчування. В приладах передбачені стійкі ніжки, котрі фіксують плиту на підлозі. Компактні настільні плити можна встановити на невеликій кухні, якщо в кафе або барі не передбачено багато простору для приготування їжі.
Вибрати підходящу модель на сайті можна за допомогою спеціальних фільтрів в каталозі, а також покупці можуть переглянути фото та технічні характеристики приладів у картці товару. Замовити доставку товару можна всього в декілька кліків, скориставшись функцією швидкої покупки.