При високому артеріальному тиску медики рекомендують звернути увагу на раціон. До нього необхідно включити продукти, які сприяють покращенню стану при гіпертонії. Йдеться не про якісь делікатеси. Ці продукти доступні усім.
Картопля
Картопля є джерелом калію та магнію. Ці мікроелементи сприяють нормалізації артеріального тиску.
Молочні продукти
Емпіричним шляхом доведено, що включення до раціону однієї порції молочних продуктів призводить до зниження ризику розвитку гіпертонії на 11%.
Гіркий шоколад
Гіркий шоколад на 70% складається з какао, в якому містяться флавоноїди. Вони покращують стан судин. Доведено, що шоколад покращує самопочуття людям із підвищеним тиском.
Банан
Добова потреба організму в калії становить 4,7 г. У одному банані міститься 12% від необхідної норми. За своєю ефективністю банани не поступаються діуретикам, які лікарі зазвичай прописують для зниження тиску.
Квасоля
Американська асоціація дієтологів рекомендує пацієнтам з гіпертонією регулярно вживати квасолю, оскільки вона сприяє очищенню судин. Вживання по 120 г квасолі протягом трьох тижнів призводить до покращення показника холестерину на 10%.