Результати досліджень показали, що продукти, які містять рослинні волокна, магній і калій, сприяють зниженню артеріального тиску. Людям з гіпертонією слід негайно включити їх у свій раціон.
Буряк
Буряк є джерелом окису азоту, який змушує судини розширюватися. Завдяки цьому ризик гіпертонії знижується. Буряк можна вживати як у вигляді соку, так і в натуральному вигляді.
Листові овочі
Латук, шпинат і кале багаті калієм, який допомагає ниркам виводити з організму разом із сечею натрій. Чим менше в організмі натрію, тим нижчий кров’яний тиск.
Темний шоколад
Темний шоколад на 60% складається з какао-бобів. Науково доведено, що вони знижують артеріальний тиск гіпертоніків.
Ягоди
Полуниця та чорниця є джерелами антоціанінів. Ці антиоксиданти знижують ризик розвитку гіпертонії.
Банани
У бананах міститься калій, що є антагоністом натрію. Регулярне вживання бананів призводить до зниження тиску на стінки кровоносних судин.