Існує думка, що найкраще з ранковим похміллям справляється мінеральна вода або капустяний розсіл. Вчені твердять, що це не так. Персиковий сік справляється із цим завданням ще краще.
Результати проведених у лабораторіях Німеччини та Франції досліджень показали, що у персиковому соку або нектарі містяться калій, вітамін E, B-каротин, гідроксикоричні кислоти, а також харчові волокна. Вживання свіжих персиків, соку чи нектару сприяє зниженню окислювального стресу. Вони забезпечують захист організму при порушеннях обміну речовин, викликаних ожирінням (резистентність до лептину та інсуліну, дисліпідемія та гіперглікемія).
Такі властивості персики мають завдяки поліфенольним сполукам. Найважливішим із них є гідроксикоричні кислоти. Найбільше їх міститься у персиковому пюре. Ці антиоксиданти корисні для здоров’я серцево-судинної системи. Крім того, вони підвищують розумову активність.