Рідкісний українець відмовиться від тарілки наваристого борщу, пампушки, сала та часнику. У цьому немає нічого дивного, оскільки культуру приготування українського борщу визнано ЮНЕСКО об’єктом нематеріальної культурної спадщини.
За словами дієтолога Людмили Гончарової, сало є дуже корисним продуктом. Воно уявляє собою чистий холестерин, який зміцнює клітини, забезпечує стабільну роботу судин та ендокринної системи.
Дієтолог не рекомендує вживати за раз більше 50 г сала. При цьому його краще їсти не в тандемі з наваристим борщем, а окремо. Сало ідеально поєднується з оливковою олією, свіжим огірком та зеленню. Гончарова стверджує, що при вживанні сала з іншими продуктами на кшталт борщу, часника та пампушок організм не зможе його належним чином засвоїти. Сало краще вибирати не солоне чи малосолене. Купувати мариноване чи копчене сало дієтолог не радить.