Дієтологи називають перший прийом їжі найважливішим. Це поянсюється тим, що він запускає організм у роботу після сну. Вкрай важливо, щоб сніданок був не тільки смачним та поживним, а й корисним для здоров’я. У цьому випадку він позитивно впливатиме на обмін речовин і навіть допоможе боротися з високим рівнем ЛПНГ холестерину.
Високий холестерин може призвести до розвитку діабету 2 типу, захворювань периферичних артерій, інсульту, гіпертонії та ішемічної хвороби серця. За словами дієтологів, одним із найкращих продуктів для сніданку є вівсянка. Завдяки високому вмісту клітковини вона ефективно знижує рівень поганого холестерину.
Дієтологи рекомендують вживати щодня 5-10 г розчинної клітковини. Одним із її найкращих джерел є вівсянка. Крім цього, велика кількість клітковини міститься в авокадо, квасолі, бобових, насінні чиа, фруктах та овочах.





