Багато людей додають у ранкову каву різні добавки на кшталт вершків, сиропу, приправ чи спецій. Щоб зробити напій максимально корисним, необхідно додати до нього краплю соусу чилі.
Перець чилі є джерелом капсаїцину, який надає йому гостроти. Цю речовину часто додають у креми та знеболювальні. Це пояснюється тим, що капсаїцин здатний стимулювати ріст волосся і «відключати» больові рецептори.
Капсаїцин має антиоксидантні властивості. Завдяки цьому він ефективно бореться наслідками окислювального стресу та ризиком розвитку цирозу печінки, хвороби Альцгеймера, катаракти та раку. Вчені з Італії встановили, що найпотужніші антиоксидантні властивості червоного гострого перцю чилі.
Одна-дві краплі соусу чилі, додані до ранкової кави, зроблять її максимально корисною. Крім того, вони зарядять ваш день.





