Вживання продуктів із високим вмістом натрію, трансжирів та насичених жирів сприяє розвитку процесів, які можуть призвести до інфаркту. Американський фонд серця опублікував список продуктів, які становлять загрозу для серцево-судинної системи людини.
Джерелами насичених жирів є такі продукти:
- Яловичина, баранина та свинина.
- Куряча шкіра.
- Фастфуд.
- Вершкове масло.
- Кондитерські вироби
- Кокосова та пальмова олія.
- Шоколад.
Джерелом трансжирів є олії, отримані за допомогою методу часткового гідрування. Вони сприяють підвищенню рівня холестерину ЛПНЩ, що є причиною багатьох серцево-судинних захворювань. Медики рекомендують повністю відмовитися або обмежити споживання таких продуктів:
- Вершкове масло.
- Маргарин.
- Майонез.
- Рафінована олія.
- Торти та тістечка.
- Попкорн для мікрохвильової печі.
- Промислова випічка.
- Шоколад.
Продукти з високим вмістом натрію сприяють утриманню надлишку рідини в організмі. Це призводить до збільшення навантаження на серце. До основних джерел натрію можна віднести оброблені та консервовані продукти на кшталт заморожених обідів, випічки, готових супів та консервованих продуктів.





