×

Борщ з карасями: як приготувати смачну та корисну страву

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Альтернативою класичному борщу в Україні стане борщ із карасями. Він має довгу історію та чудово підходить для будь-якого столу. Ми пропонуємо простий покроковий рецепт борщу з карасями.

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

  • Візьміть 500 грам карасів, добре промийте та очистіть від луски та нутрощів.
  • 1 велику цибулю, очистіть і дрібно наріжте.
  • 2 середні моркви, очистіть та натріть на великій тертці.
  • 3 середні буряки, очистіть і наріжте кубиками.
  • 3 середні картоплини, очистіть і наріжте кубиками.
  • 2 середні помідори, наріжте кубиками або використовуйте 2 столові ложки томатної пасти.
  • 1 зелений перець, очистіть від насіння та наріжте кільцями.
  • 3 зубчики часнику, подрібніть.

Крок 2: Приготування бульйону з карасями

  • У великій каструлі, на середньому вогні, нагрійте 2 столові ложки олії.
  • Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте її до золотистого кольору.
  • Покладіть карасів у каструлю і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Залийте карасів холодною водою, щоб повністю покрити їх.
  • Додайте 2 лаврові листи, сіль і перець за смаком.
  • Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин, поки карасі не будуть готові і бульйон не набуде насиченого смаку.

Крок 3: Приготування основи для борщу

  • В іншій каструлі нагрійте 2 столові ложки олії.
  • Додайте натерту моркву та обсмажте її до м’якості.
  • Додайте нарізаний буряк і картоплю, обсмажте ще близько 5 хвилин.
  • Додайте нарізаний перець і помідори (або томатну пасту) і обсмажте ще 2-3 хвилини.
  • Додайте подрібнений часник і обсмажте його лише близько 1 хвилини.

Крок 4: З’єднання інгредієнтів

  • Використовуючи друшляк, викладіть карасів з бульйону та видаліть кістки.
  • Поверніть кісточки та м’ясо карасів у бульйон.
  • Додайте приготовлену основу з кроку 3 в бульйон із карасями.
  • Поваріть усе разом близько 10-15 хвилин, щоб інгредієнти добре з’єдналися та набули багатого смаку.
  • Посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 5: Подача та сервірування

  • Подавайте гарячий борщ із карасями, посипавши свіжою зеленню, наприклад, кропом або петрушкою.
  • Додатково можна запропонувати сметану або кислі вершки для додавання до борщу за смаком.
  • Подайте зі шматочками свіжого хліба або гарніром із відвареної картоплі.

Тепер у вас є смачний борщ із карасями. Насолоджуйтесь цією традиційною стравою!

Залишити відповідь

Останні новини
14:05 11.10.2024
НГУ показали бойове застосування БТР-4 «Буцефал» у нічних боях за Селидове
13:45 11.10.2024
У рейтингу найкрасивіших чоловіків світу змінився лідер
13:02 11.10.2024
Україна почне серійно виробляти «винищувачів шахедів»
11:12 11.10.2024
Вчені дізнались, що відіграло ключову роль у вимиранні динозаврів
11:10 11.10.2024
Вартість курсів англійської мови: які є розцінки та як вибрати оптимальну програму залежно від ціни
10:32 11.10.2024
Топ-5 натуральних засобів, які допомагають позбутися зайвої ваги
09:32 11.10.2024
Допомогли технології: знайдені в Ірані мечі залізного віку виявилися підробленими
18:49 10.10.2024
Астрологи назвали 3 знаки Зодіаку, які зустрінуть кохання вже в листопаді
18:07 10.10.2024
Сахару затопило: в пустелі утворилися озера
14:29 10.10.2024
На момент атаки дронів PD-2 на авіабазі «Ханська» було 57 бортів
13:55 10.10.2024
Донька Моніки Беллуччі стала героїнею жовтневого номера MADAME
13:15 10.10.2024
Нові ракети Aster 30 B1NT для ЗРК SAMP/T NG здатні збивати «Кинджали»
12:46 10.10.2024
COGNITICO: Інноваційний підхід до когнітивного розвитку дітей
10:32 10.10.2024
Дієтологи пояснили, які овочі протипоказані при схудненні
09:32 10.10.2024
Вчені визначили призначення баварської прикраси із поховання V століття
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити