×

Борщ з карасями: як приготувати смачну та корисну страву

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Альтернативою класичному борщу в Україні стане борщ із карасями. Він має довгу історію та чудово підходить для будь-якого столу. Ми пропонуємо простий покроковий рецепт борщу з карасями.

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

  • Візьміть 500 грам карасів, добре промийте та очистіть від луски та нутрощів.
  • 1 велику цибулю, очистіть і дрібно наріжте.
  • 2 середні моркви, очистіть та натріть на великій тертці.
  • 3 середні буряки, очистіть і наріжте кубиками.
  • 3 середні картоплини, очистіть і наріжте кубиками.
  • 2 середні помідори, наріжте кубиками або використовуйте 2 столові ложки томатної пасти.
  • 1 зелений перець, очистіть від насіння та наріжте кільцями.
  • 3 зубчики часнику, подрібніть.

Крок 2: Приготування бульйону з карасями

  • У великій каструлі, на середньому вогні, нагрійте 2 столові ложки олії.
  • Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте її до золотистого кольору.
  • Покладіть карасів у каструлю і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Залийте карасів холодною водою, щоб повністю покрити їх.
  • Додайте 2 лаврові листи, сіль і перець за смаком.
  • Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин, поки карасі не будуть готові і бульйон не набуде насиченого смаку.

Крок 3: Приготування основи для борщу

  • В іншій каструлі нагрійте 2 столові ложки олії.
  • Додайте натерту моркву та обсмажте її до м’якості.
  • Додайте нарізаний буряк і картоплю, обсмажте ще близько 5 хвилин.
  • Додайте нарізаний перець і помідори (або томатну пасту) і обсмажте ще 2-3 хвилини.
  • Додайте подрібнений часник і обсмажте його лише близько 1 хвилини.

Крок 4: З’єднання інгредієнтів

  • Використовуючи друшляк, викладіть карасів з бульйону та видаліть кістки.
  • Поверніть кісточки та м’ясо карасів у бульйон.
  • Додайте приготовлену основу з кроку 3 в бульйон із карасями.
  • Поваріть усе разом близько 10-15 хвилин, щоб інгредієнти добре з’єдналися та набули багатого смаку.
  • Посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 5: Подача та сервірування

  • Подавайте гарячий борщ із карасями, посипавши свіжою зеленню, наприклад, кропом або петрушкою.
  • Додатково можна запропонувати сметану або кислі вершки для додавання до борщу за смаком.
  • Подайте зі шматочками свіжого хліба або гарніром із відвареної картоплі.

Тепер у вас є смачний борщ із карасями. Насолоджуйтесь цією традиційною стравою!

Залишити відповідь

Останні новини
12:10 19.07.2025
Росія почала оснащувати Shahed-136 бойовою частиною з напалмом
11:42 19.07.2025
Опубліковано перші фото з весілля старшої доньки Стінга
11:02 19.07.2025
Перша партія австралійських M1A1 Abrams прибула до України
10:32 19.07.2025
Британські дієтологи знайшли новий спосіб легкого схуднення без дієт
10:02 19.07.2025
Археологи виявили в Ірані стародавню косметику, яка виявилася кращою за сучасну
09:32 19.07.2025
Медики назвали три найкращі продукти-«антибіотика»
09:02 19.07.2025
Археологи розкопали у Казахстані рідкісні артефакти сакського періоду
12:32 18.07.2025
ЗРК Patriot прибудуть до України протягом тижнів, а не місяців
11:42 18.07.2025
Емму Вотсон позбавили прав водія: в чому причина
11:02 18.07.2025
Дрон, що перебуває на озброєнні ЗСУ, запустив ракету APKWS
10:32 18.07.2025
8 продуктів для стабілізації рівня холестерину
10:02 18.07.2025
Археологи виявили в Родопських горах карту зоряного неба епохи неоліту
09:32 18.07.2025
5 «низькокалорійних» продуктів, які перешкоджають схудненню
09:02 18.07.2025
Знайдений археологами артефакт змінив уявлення про Британію
12:02 17.07.2025
Розробник БПЛА «Чаклун» анонсував створення дальнобійного ударного дрона
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити