×

Борщ з карасями: як приготувати смачну та корисну страву

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Альтернативою класичному борщу в Україні стане борщ із карасями. Він має довгу історію та чудово підходить для будь-якого столу. Ми пропонуємо простий покроковий рецепт борщу з карасями.

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

  • Візьміть 500 грам карасів, добре промийте та очистіть від луски та нутрощів.
  • 1 велику цибулю, очистіть і дрібно наріжте.
  • 2 середні моркви, очистіть та натріть на великій тертці.
  • 3 середні буряки, очистіть і наріжте кубиками.
  • 3 середні картоплини, очистіть і наріжте кубиками.
  • 2 середні помідори, наріжте кубиками або використовуйте 2 столові ложки томатної пасти.
  • 1 зелений перець, очистіть від насіння та наріжте кільцями.
  • 3 зубчики часнику, подрібніть.

Крок 2: Приготування бульйону з карасями

  • У великій каструлі, на середньому вогні, нагрійте 2 столові ложки олії.
  • Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте її до золотистого кольору.
  • Покладіть карасів у каструлю і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Залийте карасів холодною водою, щоб повністю покрити їх.
  • Додайте 2 лаврові листи, сіль і перець за смаком.
  • Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин, поки карасі не будуть готові і бульйон не набуде насиченого смаку.

Крок 3: Приготування основи для борщу

  • В іншій каструлі нагрійте 2 столові ложки олії.
  • Додайте натерту моркву та обсмажте її до м’якості.
  • Додайте нарізаний буряк і картоплю, обсмажте ще близько 5 хвилин.
  • Додайте нарізаний перець і помідори (або томатну пасту) і обсмажте ще 2-3 хвилини.
  • Додайте подрібнений часник і обсмажте його лише близько 1 хвилини.

Крок 4: З’єднання інгредієнтів

  • Використовуючи друшляк, викладіть карасів з бульйону та видаліть кістки.
  • Поверніть кісточки та м’ясо карасів у бульйон.
  • Додайте приготовлену основу з кроку 3 в бульйон із карасями.
  • Поваріть усе разом близько 10-15 хвилин, щоб інгредієнти добре з’єдналися та набули багатого смаку.
  • Посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 5: Подача та сервірування

  • Подавайте гарячий борщ із карасями, посипавши свіжою зеленню, наприклад, кропом або петрушкою.
  • Додатково можна запропонувати сметану або кислі вершки для додавання до борщу за смаком.
  • Подайте зі шматочками свіжого хліба або гарніром із відвареної картоплі.

Тепер у вас є смачний борщ із карасями. Насолоджуйтесь цією традиційною стравою!

Залишити відповідь

Останні новини
13:05 18.05.2024
У РФ розробили новий дрон-камікадзе «Стріла» для ударів у глибині фронту
12:33 18.05.2024
На озброєння ЗСУ надійдуть системи AMBER-1800
12:05 18.05.2024
Вчені показали, як насправді виглядав єгипетський фараон Аменхотеп III
11:44 18.05.2024
Кім Кардаш’ян зробила пікантні фото у корсеті зі шкіри у власному літаку
11:05 18.05.2024
Сальма Хайєк порадувала шанувальників фото з показу модного будинку Gucci
10:32 18.05.2024
Як схуднути без спорту та дієт: названі найкращі види чаю для скидання ваги
10:08 18.05.2024
Пластикові двері: переваги й особливості
10:02 18.05.2024
Захищене зберігання коштів: покупка сейфа
09:32 18.05.2024
Старі двері, які здали на реставрацію, виявились цінним артефактом
09:06 18.05.2024
Рентгенівські апарати нового покоління: як вибрати оптимальну модель
08:54 18.05.2024
Що таке антифриз
13:05 17.05.2024
На озброєння ЗС РФ надійшли модернізовані танки Т-90М «Прорив-3»
12:15 17.05.2024
Україна завдала найбільш концентрованого удару дронами з початку війни
12:05 17.05.2024
Вчені встановили причину руйнування носів у римських та давньогрецьких статуй
11:35 17.05.2024
Бельгійська модель «вигуляла» у Каннах сукню від українського бренду WONÁ Concept
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити