Капусняк люблять багато хто. Це смачна страва із приємною кислинкою, яка може замінити суп чи борщ. Але як правильно її приготувати? Ми в inforoom пропонуємо простий рецепт капусняку з пшоном.
Інгредієнти:
- 1 середня капуста
- 1 склянка пшона
- 2 цибулини
- 3 моркви
- 3 картоплі
- 2 ст. ложки томатної пасти
- Сіль та перець за смаком
- 2-3 лаврові листи
- 4-5 горошин чорного перцю
- Зелень (кріп, петрушка) для прикраси
- Рослинна олія для смаження
Покрокове приготування:
- Капусту наріжте тонкою соломкою. Цибулю і моркву наріжте дрібно, картоплю наріжте кубиками. Просо промийте в холодній воді.
- У глибокій каструлі розігрійте олію. Обсмажуйте цибулю до золотистого забарвлення, додайте моркву та картоплю, продовжуйте смажити, поки овочі не стануть м’якими.
- Додайте нарізану капусту до обсмажених овочів. Влийте томатну пасту, перемішайте, щоб капуста набула гарного кольору. Насипте пшоно, перемішайте. Додайте лаврове листя, горошинки перцю, сіль, перець за смаком.
- Залийте водою так, щоб вона покрила інгредієнти. Варіть під кришкою на повільному вогні до готовності (близько 30-40 хвилин).
Подавайте капусняк гарячим, посипаним свіжою зеленню.