Салати є незамінною частиною нашого раціону, забезпечуючи організм корисними речовинами. Однак, щоб надати свіжим овочам та зелені особливий смаковий акцент, важливо правильно вибирати та готувати заправки. Ми розповімо вам про рецепти заправок, які перетворять ваші салати на справжні шедеври кулінарії.
Медово-гірчична вінегретна заправка
- 3 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка гірчиці
- 1 ст. ложка меду
- 2 ст. ложки яблучного оцту
- Сіль та перець за смаком
Змішайте всі інгредієнти в блендері або мисці для однорідної маси. Ця заправка надасть салату вишуканий смак із нотками солодощі та легкої гостроти.
Лимонно-імбірна соєва заправка
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- Сік половини лимона
- 1 ч. ложка свіжого тертого імбиру
- 1 ч. ложка меду
- 2 ст. ложки рослинної олії
Змішайте всі інгредієнти у мисці, добре збиваючи віночком. Ця заправка додасть салату свіжість, кислотність та нотки азіатської кухні.
Базиліковий песто-лимонний соус
- 1/2 склянки свіжого листя базиліка
- 1/4 склянки оливкової олії
- 2 ст. ложки тертого пармезану
- Сік 1 лимона
- 1 зубчик часнику
- Сіль та перець за смаком
Подрібніть базилік, часник та пармезан у блендері. Поступово додавайте оливкову олію та лимонний сік. Потім посоліть і поперчіть до смаку. Цей соус додасть салату яскравий смак свіжих трав та цитрусових.
Тахіні-лимонний соус
- 3 ст. ложки тахіні
- Сік 1 лимона
- 2 ст. ложки води
- 1 ч. ложка меду
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- Сіль та перець за смаком
Змішайте тахіні, лимонний сік, воду та мед у мисці до отримання гладкої консистенції. За бажанням додайте дрібно нарізаний часник. Соліть і перчіть до смаку. Цей соус чудово поєднується з салатами з цільної зернової кіноа та овочів.