Вареники з грибами – це українська страва, яка може прикрасити будь-який стіл. Вареники можна готувати на пару або ж в воді, що дозволить вам насолодитися їхнім смаком та ароматом. Ми в inforoom пропонуємо рецепт вареників з грибами, які можна подавати зі сметаною чи шкварками.
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 г пшеничного борошна
- 1 яйце
- 1 склянка води (теплої)
- 1 ч.л. солі
Для начинки:
- 500 г грибів (шампіньйони або лісові гриби)
- 2 середні цибулини
- 2 ст.л. олії або вершкового масла
- Сіль і перець за смаком
Приготування
- У великій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте яйце та воду. Замісіть тісто, щоб воно стало еластичним та однорідним.
- Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин, щоб воно «відпочило».
- Гриби очистіть та дрібно наріжте. На середньому вогні розігрійте олію або вершкове масло в сковороді. Додайте нарізану цибулю та смажте до прозорості. Додайте гриби і смажте, поки не випарується вся рідина. Посоліть та поперчіть за смаком.
- Зніміть начинку з вогню та дайте їй охолонути до кімнатної температури.
- На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в тонкий пласт (приблизно 2-3 мм товщиною).
- За допомогою склянки або спеціальної форми виріжте з тіста круги діаметром приблизно 7-8 см.
- У центр кожного кола покладіть чайну ложку грибної начинки. З’єднайте краї тіста та добре защипніть, щоб вареники не розкрилися під час варіння.
- У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Обережно опустіть вареники у киплячу воду. Коли вареники спливуть на поверхню, варіть їх ще 2-3 хвилини.
- Витягніть вареники шумівкою та покладіть у миску. Додайте трохи вершкового масла, щоб вареники не злиплися.
Вареники з грибами подаються гарячими зі сметаною або вершковим маслом. Також їх можна посипати обсмаженою цибулею або зеленню.