×

Як приготувати заалук – марокканський салат із баклажанів

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Заалук – традиційний марокканський салат, який вражає ароматною сумішшю смаків та кольорів. Цей салат включає в себе свіжі овочі, які маринуються в спеціях і подаються як освіжаючий додаток до будь-якого страви. Ми пропонуємо рецепт цієї страви.

Інгредієнти:

  • 1 баклажан
  • 2 середні помідори
  • 1 зубчик часника, дрібно нарізаний
  • 1 невелика цибуля, тонко нарізана
  • 1 червона паприка
  • Сіль за смаком
  • 1/2 чайної ложки чорного молотого перцю
  • 1/2 чайної ложки кумину
  • 1/2 чайної ложки паприки
  • 1/4 чайної ложки кайєнського перцю
  • Сік з половини лимона
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Свіжа зелень (коріандр, петрушка) для прикраси

Покрокове приготування

  • Баклажан помийте і наріжте на кубики. Додайте трішки солі і залиште його в ситі 15-20 хвилин, щоб вийшла надлишкова волога. Потім промийте його під холодною водою та обсушіть.
  • Помідори залийте окропом і видаліть шкірку. Наріжте їх на кубики.
  • З червоного перцю видаліть насіння і наріжте його на смужки.
  • На розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажте баклажани до золотистого кольору. Додайте нарізані помідори, перець, цибулю та часник. Перемішайте та готуйте на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.
  • Додайте кумин, чорний перець, паприку, кайєнський перець та сіль за смаком. Приправте лимонним соком. Знову перемішайте та готуйте ще 5-7 хвилин.
  • Приберіть заалук з вогню та дозвольте йому трошки охолонути. Подавайте заалук в великій мисці, прикрасивши його свіжою зеленню.

Заалук можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.

Залишити відповідь

Останні новини
15:29 14.02.2025
Топ-5 продуктів з цинком для захисту від бактерій та вірусів
15:02 14.02.2025
Вчені назвали найбільшого вимерлого ссавця на Землі
14:55 14.02.2025
Бензопили Vitals – надійний помічник для дому, ферми та будівництва
14:54 14.02.2025
Вчені відтворили обличчя жінки-неандертальця, яка померла 75 000 років тому
14:46 14.02.2025
Шпундра – як приготувати традиційну українську страву?
14:42 14.02.2025
У Хорватії знайшли тіло вампіра XV століття, якого обезголовили
14:23 14.02.2025
Вчені назвали найрозумнішу морську рибу
12:02 14.02.2025
ГУР провело унікальну операцію зі знищення РЛС «Валдай» у Підмосков’ї
11:32 14.02.2025
Українська комедія несподівано очолила рейтинг найпопулярніших фільмів Netflix
11:02 14.02.2025
Німеччина поставить ЗСУ німецький аналог «Ланцета» під назвою HX-2
10:32 14.02.2025
5 причин, які заважають позбутися зайвої ваги
09:32 14.02.2025
Археологи розкопали у Хорватії обезголовленого «вампіра»-тамплієра XV століття
16:06 13.02.2025
Польські печерні люди були канібалами та їли мозок жертв
14:36 13.02.2025
Рак простати – не вирок: рання діагностика та методи лікування
12:02 13.02.2025
Опубліковано перші фото ЗРК Gravehawk, створеного спеціально для ЗСУ
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити