Заалук – традиційний марокканський салат, який вражає ароматною сумішшю смаків та кольорів. Цей салат включає в себе свіжі овочі, які маринуються в спеціях і подаються як освіжаючий додаток до будь-якого страви. Ми пропонуємо рецепт цієї страви.
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 2 середні помідори
- 1 зубчик часника, дрібно нарізаний
- 1 невелика цибуля, тонко нарізана
- 1 червона паприка
- Сіль за смаком
- 1/2 чайної ложки чорного молотого перцю
- 1/2 чайної ложки кумину
- 1/2 чайної ложки паприки
- 1/4 чайної ложки кайєнського перцю
- Сік з половини лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Свіжа зелень (коріандр, петрушка) для прикраси
Покрокове приготування
- Баклажан помийте і наріжте на кубики. Додайте трішки солі і залиште його в ситі 15-20 хвилин, щоб вийшла надлишкова волога. Потім промийте його під холодною водою та обсушіть.
- Помідори залийте окропом і видаліть шкірку. Наріжте їх на кубики.
- З червоного перцю видаліть насіння і наріжте його на смужки.
- На розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажте баклажани до золотистого кольору. Додайте нарізані помідори, перець, цибулю та часник. Перемішайте та готуйте на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.
- Додайте кумин, чорний перець, паприку, кайєнський перець та сіль за смаком. Приправте лимонним соком. Знову перемішайте та готуйте ще 5-7 хвилин.
- Приберіть заалук з вогню та дозвольте йому трошки охолонути. Подавайте заалук в великій мисці, прикрасивши його свіжою зеленню.
Заалук можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.