Звичайні запечені кабачки з помідорами – це прекрасна страва, яка може бути як гарним гарніром, так і самостійним основним блюдом. Пропонуємо простий рецепт, який може спробувати кожен.
Інгредієнти:
- 2 середнього розміру кабачки
- 2 помідори
- 1 цибуля
- 2 зубчики часнику
- 1/2 чашки тертого сиру (наприклад, моцарелла або чеддер)
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
- Сушений базилік або інші улюблені сухі трави (опціонально)
Як приготувати запечені кабачки з помідорами?
- Нагрійте духовку до температури 200 градусів Цельсія.
- Наріжте кабачки на тонкі кружечки або пластини. Якщо кабачки досить великі, можна також їх зрізати пополам вздовж і потім нарізати пластини.
- Покладіть кабачки на плиту або дошку і посоліть їх з обох сторін. Залиште їх на 10-15 хвилин, щоб виділилася зайва волога.
- Велику сковороду розігрійте на середньому вогні, додайте оливкову олію. Додайте нарізану цибулю і часник, і смажте їх до м’якості та золотистого кольору.
- Додайте помідори, нарізані на тонкі кола або пластини, до сковороди. Приправте їх сіллю, перцем і сухими травами за своїм бажанням. Готуйте їх протягом 5-7 хвилин, доки помідори не стануть м’якими і випустять сік.
- Розкладіть половину кабачка на дні дека, накрийте їх шаром помідорів, а потім ще одним шаром кабачка і помідорів.
- Посипте верхній шар сиру.
- Запікайте страву протягом 20-25 хвилин, або до тих пір, поки сир не розтане і не стане золотистим.
Прикрасьте запечені кабачки з помідорами свіжим базиліком або іншими зеленими травами за бажанням.