Останні кілька років проблема зайвої ваги набула особливої актуальності. Німецький дієтолог Ліббі Міллс стверджує, що для успішного схуднення достатньо додати в ранковий прийом їжі три продукти.
Бобові та квасоля
У бобових та квасолі містяться білки, клітковини та вуглеводи. Зовсім не дарма квасоля входить до складу традиційного британського сніданку. Міллс радить додавати її в омлет або в хліб власного виробництва. Бобові на сніданок можна вживати у вигляді хумуса.
Горіхи
Горіхи є джерелом ненасичених жирних кислот. Крім цього, у них багато білка та клітковини. Міллс радить з’їдати зранку жменю горіхів для підтримки стабільного рівня цукру. З ними у вас не виникне бажання підкріпитися чимось до обіду після неситного сніданку. Регулярне вживання горіхів сприяє зниженню кількості споживаних калорій, що є запорукою успішного схуднення.
Листові овочі
У листових овочах на кшталт шпинату багато вітаміну C. Він сприяє зниженню артеріального тиску та ефективно бореться із запаленнями. Магній, що міститься у листових овочах, не дає організму виробляти кортизол. Рослинні волокна мають пребіотичну дію. Вони не дають «шкідливим» бактеріям перемогти «корисні». Шпинат можна додавати до салату або омлету. Крім цього, його можна використовувати для приготування зеленого коктейлю з вівсянкою, корицею та листям банана.