У багатьох видах хліба міститься рафінована мука, штучні добавки та доданий цукор, які становлять загрозу для кишкового мікробіома. В інтерв’ю She Finds доктор Варша Хатрі пояснила, від вживання якого хліба краще відмовитися.
Білий хліб
Для багатьох білий хліб є основним продуктом. Вони навіть не здогадуються, що через його вживання можуть виникнути проблеми із травленням. Для випікання білого хліба використовується очищене борошно, в якому відсутні поживні речовини та натуральна клітковина.
Мультизерновий хліб
Для виробництва мультизернового хліба використовуються очищені зерна, консерванти та додані цукри, які негативно впливають на роботу системи травлення. Поряд із цим, у ньому можуть бути зерна, які організму важко переробляти.
Підсолоджений хліб
Додані цукри становлять загрозу для балансу кишкових бактерій. Їх вживання може призвести до збільшення дріжджів та шкідливих бактерій. В результаті в кишечнику почнеться бродіння, що призведе до здуття живота та газоутворення.
Хліб із консервантами
Якщо у хлібі багато консервантів, то від них може постраждати травний тракт та баланс здорових бактерій у кишечнику. Це призведе до запалення, утворення газів та виникнення почуття дискомфорту.
Хатрі рекомендує вживати житній хліб, хліб на заквасці та цільнозерновий хліб. Доктор стверджує, що це найкорисніші сорти.