Спеціалізоване видання Nutrients опублікувало результати нового дослідження, які доводять користь картоплі у запобіганні гіпертонії. В рамках експерименту вчені порівняли, як калій із приготовленої різними способами картоплі діє на артеріальний тиск.
Як виявилося, найкраще затримку натрію в організмі знижує печена та варена картоплю. Автори дослідження стверджують, що він справляється з цим завданням набагато краще за добавки. В учасників експерименту, які регулярно вживали картоплю, вчені зафіксували зниження тиску систоли порівняно з контрольною групою.
Найбільш калорійною стравою з картоплі є картопля фрі. Незважаючи на свою калорійність, вона не впливає на функцію кровоносних судин та артеріальний тиск.
За словами доктора Конні Уівер, яка керувала дослідженням, найчастіше для контролю тиску медики рекомендують пацієнтам скоротити споживання натрію. Насправді це лише половина справи. У контексті попередження гіпертонії вживання калію є не менш важливим.





