30-річчя є для людини своєрідним Рубіконом, після подолання якого дієтологи рекомендують переглянути раціон. Це пояснюється уповільненням метаболізму, через яке організм вже не може протистояти шкідливим компонентам так само ефективно, як у 20-річному віці.
У першу чергу після досягнення 30 років необхідно відмовитися від вживання продуктів із пестицидами. До цього віку організм здатний нейтралізувати токсини. З віком його захисні функції починають знижуватись. Після 30 років пестициди, які містяться у певних продуктах, починають негативно впливати на гормональний фон та обмін речовин. Найбільшу небезпеку становлять фрукти та овочі, вирощені з використанням цих реагентів.
У раціоні 30-річної людини також не повинно бути місця для випічки та хліба із білого борошна. Вони є джерелами простих вуглеводів, які у процесі перетравлення перетворюються на цукор. Він змушує організм активно викидати колаген, руйнуючи білок еластин. Саме завдяки цьому білку шкіра гладка та пружна.