Однією з найпоширеніших причин смерті у світі є захворювання серцево-судинної системи. При їх розвитку велике значення має як лікування, так і раціон харчування. Це пояснюється тим, що деякі продукти можуть сприяти закупорки артерій.
До таких продуктів медики традиційно відносять макаронні вироби та хліб. Як виявилося, рис також входить до групи ризику, особливо білий, хоча раніше він вважався дієтичною та корисною для здоров’я крупою. Вчені стверджують, що в очищеному білому рисі відсутні корисні волокна, вітаміни та мінерали. Під час перетравлення він перетворюється на цукор, який відкладається у формі жиру на стінках кровоносних судин та інших місцях.
Фахівці зі здорового харчування рекомендують замінити білий очищений рис цільнозерновими продуктами. Наприклад, це може бути висівки, багаті на клітковину, антиоксиданти, вітаміни і мінерали.





