Надумали замовляти саджанці полуниці? Чудова ідея для тих, хто любить цю ягоду. Вирощування полуниці – не тільки приємний процес з чудовим результатом, це ще і можливість отримати на столі соковиту ягоду власного вирощування. А яка з неї користь? Тут зупинимося трохи детальніше.
Полуниця – це смачний подарунок природи, а також справжній скарб для здоров’я. Яскраво-червоні, смачні та соковиті ягоди містять у собі величезну кількість вітамінів, мікроелементів та біологічно активних речовин, які сприяють покращенню самопочуття, зміцненню імунітету та профілактиці багатьох захворювань. Усього 100 грамів свіжої полуниці містить понад добову норму вітаміну C, який не лише активізує захисні сили організму, а й сприяє синтезу колагену, покращує стан шкіри, запобігає старінню.
Антиоксиданти, що входять до складу полуниці, зокрема антоціани, елагова кислота та кверцетин, нейтралізують дію вільних радикалів, попереджають розвиток онкологічних процесів, зменшують запалення в організмі.
Здорове серце
Особливо корисна полуниця для серцево-судинної системи. Вона сприяє нормалізації рівня холестерину, зменшує ризик тромбозів, покращує еластичність судин. Завдяки вмісту калію, ягода може регулювати артеріальний тиск, підтримувати роботу серця та нервової системи. Наявність фолієвої кислоти робить її корисною для вагітних жінок, оскільки вона сприяє правильному розвитку плоду, особливо нервової трубки дитинча. Невелика калорійність у поєднанні з високим вмістом клітковини робить полуницю ідеальним продуктом для тих, хто хоче схуднути.
Здорова печінка
Полуниця також позитивно впливає на травлення. Клітковина стимулює роботу кишківника, сприяє виведенню токсинів з організму, покращує кишкову мікрофлору. Наявність органічних кислот – лимонної, яблучної та саліцилової – допомагає стимулювати секрецію шлункового соку, що покращує апетит і засвоєння їжі. Цікаво, що полуниця має й легкий сечогінний ефект, допомагаючи виводити зайву рідину з організму та зменшувати набряки. Ягода також є природним джерелом фітонутрієнтів, які на процес детоксикації печінки.
Не менш важливим є вплив полуниці на психоемоційний стан. Як не дивно, але вона підвищує настрій, зменшує рівень стресу, сприяє виробленню серотоніну – так званого гормону щастя. Тож у поєднанні з неймовірним смаком, ароматом і різноманітними можливостями для приготування страв полуниця є у складі природнього харчування, а й виступає потужним «союзником» здоров’я та довголіття.
Основні поради по вирощуванню:
Навесні, коли сонце починає лагідно торкатися землі, настає час, коли пора садити полуницю. М’який, вологий, пухкий ґрунт ще встиг зберегти у собі холодні «спогади» зими, але вже спроможний подарувати нове життя. Кущик полуниці обережно вмощується в ямку, присипається землею, мов пухкою ковдрою. Потім ретельно поливається.
Сердечко рослини – ніби її душа. Його не слід дуже глибоко ховати, бо тоді рослинка загубиться в темряві й не виросте. Але й виставляти дуже сильно теж не варто – вітер і дощ можуть все зіпсувати. Золота середина – головне правило.
Між рядками лишайте простір. Це своєрідні стежки, по яким ви будете збирати врожай.
Минуть тижні перш ніж з розеток з’являться ніжні біленькі квіти, а далі – червоні ягідки, що прикрасять ваші ранки.
Полуниця – не проста ягідка. Це нагадування про літо, сонце, дитинство, корисна та смачна їжа.
Вмовили прибрати? Гайда в інтернет-магазин садженців Posadka! Купуйте і насолоджуйтеся прекрасним здоров’ям.