Одним із найважливіших інструментів при боротьбі з цукровим діабетом є правильне харчування. Для контролю рівня цукру в раціоні повинні бути певні продукти. Їхній перелік би оприлюднений Американською діабетичною асоціацією.
Темна листова зелень
До темної листової зелені відносяться рукола, шпинат і капуста. Ці продукти є джерелом вітамінів A, C, E та K, а також калію, кальцію та заліза.
Бобові
У бобових міститься білок, клітковина, вітаміни, калій та магній. Насичених жирів у них обмаль. Бобові вважаються чудовою альтернативою м’ясу. Вони ідеально підходять діабетикам.
Цитрусові
У цитрусових міститься клітковина, вітамін С, калій та фолієва кислота. При їх вживанні натще рівень цукру в крові падає. Вітамін C сприяє зниженню запалення, холестерину та тригліцеридів.
Жирна риба
У скумбрії, тунці, лососі, форелі та оселедці містяться жирні кислоти омега-3. Американська діабетична асоціація рекомендує діабетикам їсти жирну рибу хоча б двічі на тиждень.
Помідори
Помідори є джерелом вітамінів C та E, а також калію. Вони мають низький глікемічний індекс.