У кулінарному світі все більше уваги приділяється незвичним поєднанням смаків, натуральним інгредієнтам і користі для здоров’я. Одним із яскравих прикладів такої гастрономічної інновації є морозиво із буряка – неординарна, яскрава та поживна страва, яка підкорює своїм смаком і виглядом. Ми пропонуємо цікавий рецепт морозива з буряка. Читайте також, як приготувати холодний суп таратор.
Інгредієнти:
- відварений або запечений буряк – 2 середні штуки (приблизно 300 г),
- банан – 1 стиглий (для солодкості та кремовості),
- кокосове або мигдалеве молоко – 200 мл,
- мед або кленовий сироп – 2–3 ст. л. (за смаком),
- сік лимона – 1 ч. л. (для балансу смаку),
- ванільний екстракт – 0,5 ч. л. (опційно).
Приготування:
- Буряк помити, відварити або запекти у фользі до м’якості. Остудити та очистити.
- Змішати всі інгредієнти в блендері до однорідної маси. Суміш має бути гладкою і кремовою.
- Спробувати на смак – за бажанням додати більше меду або лимонного соку.
- Перелити масу у форму або пластиковий контейнер.
- Поставити в морозильник щонайменше на 4 години. Кожні 30-60 хвилин бажано перемішувати, щоб уникнути утворення кристалів льоду.
Перед подачею залишити на 5-10 хвилин при кімнатній температурі – морозиво стане м’якшим і ще смачнішим.