У пацієнтів із гіпертонією стінки артерій перебувають під впливом підвищеного тиску. Згодом це призводить до ослаблення кровоносних судин, що може призвести до розвитку захворювань нирок, серця або інсульту. Певні продукти сприяють зниженню артеріального тиску. Про них і йтиметься нижче.
Листова зелень
Регулярне вживання листової капусти, салату ромен, шпинату та руколи нормалізує артеріальний тиск. Рекомендується з’їдати щодня по одній чашці листяних овочів.
Ягоди
Ягоди багаті на флавоноїди. Ці сполуки сприяють зниженню тиску у кровоносних судинах. Ягоди можна вживати як для профілактики, так і для нормалізації тиску при діагностованій гіпертонії.
Буряк
Буряк є джерелом оксиду азоту, який відкриває судини та знижує тиск. Буряковий сік нормалізує артеріальний тиск протягом 24 годин.
Молочні продукти
У молочних продуктах міститься кальцій. Він звужує та розслаблює кровоносні судини, що дуже важливо при гіпертонії.
Часник, спеції та трави
У часнику також міститься оксид азоту, який сприяє розширенню артерій. Селера, імбир, кардамон, кориця і базилік зменшують кількість споживаного разом з продуктами натрію, що дуже корисно при гіпертонії.